Web Analytics Made Easy - Statcounter

اینکه چرا بعد از گذشت دو سال از اجرای برجام چرا بسیاری از اصلی ترین تحریم ها به خودی خود باقی است به این دلیل است که اعتماد به آمریکا هیچ گاه کارساز نبوده است.اصلی ترین دلیل ناکارآمدی برجام تعهد و قولی بود که آمریکا تنها روی کاغذ به ایران داد در حالی که بسیاری از آنها به مرحله اجرا وعملیاتی شدن نرسید و اصلا دست ایران در برابر بی تعهدی آمریکا به جایی بند نیست! و دربرابر بد عهدی طرف مقابل امکان شکایت موثر نداریم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

متاسفانه دولت با اعتماد به آمریکا براین باور بود که اگر ما به تعهداتمان عمل کنیم ، آمریکاییها نیز عمل خواهند کرد در حالی که این کار انجام نخواهد شد.

اختصاصی قدس آنلاین- دکتر فواد ایزدی استاد سیاست خارجی و عضو هیات علمی دانشگاه تهران با تاکید بر عدم کارساز بودن اعتماد به آمریکا به قدس آنلاین گفت: اینکه چرا بعد از گذشت دو سال از اجرای برجام هنوز بسیاری از اصلی ترین تحریم ها به خودی خود باقی است به این دلیل است که اعتماد به آمریکا هیچ گاه کارساز نبوده است. اصلی ترین دلیل ناکارآمدی برجام تعهد و قولی بود که آمریکا تنها روی کاغذ به ایران داد در حالی که بسیاری از آنها به مرحله اجرا وعملیاتی شدن نرسید و اصلا دست ایران در برابر بی تعهدی آمریکا به جایی بند نیست! تا جایی که در برابر بد عهدی طرف مقابل امکان شکایت موثر نداریم. متاسفانه دولت با اعتماد به آمریکا براین باور بود که اگر ما به تعهداتمان عمل کنیم، آمریکایی ها نیز به تعهدات خود عمل خواهند کرد در حالی که اینگونه نشد.

وی درباره برخی ادعاها در خصوص برداشته شدن برخی تحریم ها اظهار داشت: اینکه برخی ادعا می کنند که فلان تحریم یا این تعداد از تحریم ها برداشته شده و تعدادی از تحریم ها همچنان باقی است حرف دقیق و کارشناسی شده ای نیست. یکی از مشکلات اصلی ما در توافق برجام که منتهی به نشستن پای میز مذاکره شد عدم وصول درآمدهای نفتی کشور و پول های بلوکه شده ایران بود. مشکلات بانکی نیز از جمله مسائلی بود که امید می رفت با توافق برجام به پایان برسد در حالی که این مشکل با گذشت دوسال از اجرای برجام همچنان باقی است و انگار نه انگار که ما توافقی در حوزه برنامه صلح آمیز هسته ای داشته ایم. بنابراین ما همچنان در حوزه های مختلف اعم از دریافت های مالی و بانکی با مشکلات عدیده ای رو به رو هستیم.

ایزدی درباره افزایش تحریم های کنگره در زمان ریاست جمهوری ترامپ تصریح کرد: اینکه با روی کار آمدن آقای ترامپ به ریاست جمهوری آمریکا شاهد افزایش تحریم ها علیه ایران هستیم به این دلیل است که آقای اوباما که به نوعی عامل توافق برجام بود کنگره را که در ضدیت با ایران و افزایش تحریم ها سابقه طولانی دارد به وتو تهدید می کرد. حال با روی کار آمدن ترامپ کنگره چنین تهدیدی را ندارد بنابراین شاهد افزایش تحریم وهجمه های کنگره علیه جمهوری اسلامی ایران هستیم.

این کارشناس مسائل سیاسی با تاکید بر ناقص بودن برجام بیان داشت: با توجه به اینکه ایران در حوزه هسته ای تعهدات گسترده ای را پذیرفته و تعهدات محدود و ناقصی از طرف آمریکا به امضاء رسیده که همچنان بلا توجه مانده است باید گفت برجام یک توافق ناقص است بنابراین عمرکوتاهی خواهد داشت.

دکتر حشمت ا...فلاحت پیشه عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی نیز با دفاع از برجام به قدس آنلاین گفت: واقعیت قضیه این است که تحریم ها افزایش نیافته بلکه رفع تحریم ها دچار وقفه شده است. طبق گزارش وزارت امور خارجه به مجلس در آخرین گزارش های سه ماهه در حدود ۹۱۵ نوع تحریم اشخاص حقیقی و حقوقی نفت کش و کشتی برداشته شده و حدود ۲۴۵ نوع تحریم هم باقی مانده که عمدتا این تحریم ها با کارشکنی امریکا باقی مانده است.

وی با اشاره به اینکه آمریکا در جهان برای خود حق وتو ایجاد کرده است افزود: یکی از مسائل قبل از توافق فروش محدود نفت بود در حالی که بعد از توافق برجام می توانیم ۲ میلیون و ۶۳۰ هزار بشکه در روز صادر کنیم در حالی که قبل از برجام نفت فقط در ازای غذا به فروش می رسید. حضور آمریکایی ها درهمه حوزه ها بر تعامل و قرارداد برجام سایه افکنده است. آمریکا با سرمایه گذاری در همه حوزه ها اعم از فناوری واقتصادی و ...برای خود در دنیا حق وتو ایجاد کرده اند بنابراین سایر کشورها نیز تحت تاثیر این وضعیت قرار گرفته اند ومورد بازی سیاسی آمریکا قرار گرفته اند.

فلاحت پیشه خاطرنشان کرد: معتقدم با گذشت دو سال از توافق برجام، اینک با روح واقعی برجام رو به رو هستیم بنابراین انتظارات ایده آل از برجام کنار رفته، ضمن اینکه معتقدم برجام یک توافق بد نبود بلکه یک توافق واقعی بود. اینکه در آینده چه می شود به نظر بنده ایران نباید در زمین آمریکایی ها بازی کند و بهانه ای به دست آنها بدهد هر چند که ایران هم همانند سازمان های بین المللی؛ سایر اعضای توافق کننده و آمریکا ضلعی از این اضلاع است. به هر حال آنچه در برجام مهم بود نحوه تعامل با دنیا بود.

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس در خاتمه به قدس آنلاین گفت: طبق گزارش وزارت امور خارجه و وزیر نفت ایران بعد از توافق برجام دولت ایران توانسته پول نفت را دریافت کند اما همچنان در دریافت پولهای بلوکه شده با مشکلات گذشته مواجه است. امریکاییها درصدد بودند با افزایش فشارها بر مناسبات اقتصادی ایران را تحت فشارهای جدی قرار دهند بنابراین در زمان بستن قرارداد وتوافق برجام درصدد بودند تا ایران را مجبور به پذیرفتن بند بازگشت تحریم ها کنند که ایران این بند را نپذیرفت. نپذیرفتن این بند از سوی ایران یکی از جنبه های دفاعی از برجام است.

منبع: قدس آنلاین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۰۴۷۴۳۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران ۵شرکت و ۷شخص حقیقی را تحریم کرد + جزئیات | بیانیه مهم وزارت خارجه

به گزارش همشهری‌آنلاین، وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در راستای اجرای قانون «مقابله با نقض حقوق بشر و اقدامات ماجراجویانه و تروریستی ایالات متحده آمریکا در منطقه»، به ویژه به استناد مواد ۴ و ۵ قانون فوق الذکر، اشخاص و نهادهای آمریکایی زیر را به دلیل حمایت و تامین مالی رژیم صهیونیستی در ارتکاب اقدامات تروریستی و ترویج و حمایت از تروریسیم و نقض فاحش حقوق بشری در جنگ علیه مردم فلسطین به ویژه مردم نوار غزه، تحت تحریم قرار می دهد:

اشخاص حقوقی زیر به دلیل حمایت و همدستی با رژیم صهیونیستی در ارتکاب اقدامات شنیع علیه مردم فلسطین به ویژه مردم نوار غزه تحت تحریم قرار می گیرند:

۱. شرکت تسلیحاتی لاکهید مارتین (The Lockheed Martin Corporation) به دلیل تهیه و تامین تجهیزات نظامی برای رژیم اسرائیل در طول جنگ غزه؛

۲. شرکت جنرال داینامیک (General Dynamics Corporation) به دلیل تهیه گلوله های ۱۵۵ میلی متری برای رژیم اسرائیل در جنگ علیه غزه؛

۳. شرکت اسکایدیو (Skydio) به دلیل ارسال پهپاد به رژیم اسرائیل در جنگ غزه؛

۴. شرکت شورون (Chevron Corporation) به دلیل همکاری با اسرائیل در استخراج چاه های گاز واقع در شرق مدیترانه و بهره برداری رژیم اسرائیل از منابع مالی حاصل از آن در حمله به غزه؛

۵. شرکت اطلاعاتی خارون (Kharon Company) به دلیل نقش آن در تحریم وزارت خزانه داری آمریکا علیه حماس، کوشش جهت قطع دسترسی حماس و جهاد اسلامی به شبکه انتقال ارز کریپتو به بهانه پولشویی؛

اشخاص حقیقی زیر به دلیل حمایت و همدستی با رژیم صهیونیستی در ارتکاب اقدامات شنیع علیه مردم فلسطین به ویژه مردم نوار غزه تحت تحریم قرار می گیرند:

۱. جیسون گرینبلات (Jason Greenblatt): مشاور ارشد دونالد ترامپ رئیس جمهور پیشین آمریکا به دلیل حمایت از نابودی حماس و اولویت دادن حذف این گروه به هر گونه اقدام اصلاحی در فلسطین؛

۲. مایکل روبین (Michael Rubin): از اندیشکده امریکن اینترپرایز به دلیل حمایت از تداوم حمله به حماس تا نابودی کامل این گروه و حذف آن در نوار غزه؛

۳. جیسون برادسکی :(Jason Brodsky) مدیر اجرایی گروه اتحاد علیه ایران هسته ای به دلیل طرح ایده های ضد فلسطینی و انتشار گزارش غیر واقعی در مورد جمهوری اسلامی ایران در عملیات طوفان الاقصی؛

۴. کلیفورد می (Clifford D. May): رئیس بنیاد دفاع از دموکراسی به دلیل حمایت از اقدامات ضد حقوق بشری در جنگ غزه؛

۵. ژنرال برایان فنتون (Bryan P. Fenton): فرمانده نیروهای عملیات ویژه ارتش آمریکا به دلیل کمک اطلاعاتی و امنیتی به رژیم صهیونیستی اسراییل؛

۶. براد کوپر(Brad Cooper) : فرمانده ناوگان پنجم نیروی دریایی آمریکا به دلیل حمایت از اقدامات ضد حقوق بشری در جنگ غزه؛

۷. گرگ هایز (Gregory J. Hayes) :مدیرعامل شرکت تسلیحاتی RTX به دلیل حمایت از اقدامات ضد حقوق بشری در جنگ غزه؛

جمهوری اسلامی ایران در راستای تعهدات بین المللی خود در حوزه حقوق بشر و نیز در مبارزه با تروریسم و تامین مالی تروریسم، به ویژه مبارزه با تروریسم دولتی ایالات متحده آمریکا ، تحریم های یادشده را علیه اشخاص و نهادهای فوق اعمال می نماید.

کلیه نهادهای جمهوری اسلامی ایران طبق مصوبات مراجع مربوطه، اقدامات لازم را جهت اجرای این تحریم ها معمول خواهند داشت.

کد خبر 848875 برچسب‌ها ایران و اسرائیل ایران و آمریکا خبر ویژه تحریم فلسطین

دیگر خبرها

  • ایران هفت شخص و پنج نهاد آمریکایی را تحریم کرد
  • ایران ۷ شخص و ۵ نهاد آمریکایی مرتبط با جنگ علیه فلسطینیان را تحریم کرد
  • تحریم‌های جدید ایران علیه آمریکا
  • ایران ۷ شخص و ۵ نهاد آمریکایی را تحریم کرد
  • تحریم های جدید ایران علیه آمریکا
  • ایران ۵شرکت و ۷شخص حقیقی را تحریم کرد + جزئیات | بیانیه مهم وزارت خارجه
  • انتقاد کره شمالی از تحریم‌های اخیر آمریکا علیه ایران
  • گوترش حماس و اسرائیل را به آتش‌بس فراخواند
  • محدودیت؛ یکی از عوامل ایجاد انگیزه برای تولید و پیشرفت
  • اسرائیل در قبال حماس کوتاه آمد؟